Goldline - icons contact - email
Goldline - Hoogste goudprijs Hoogste goudprijs
Goldline - Discretie verzekerd Discretie verzekerd
Goldline - Expert sinds 1993 Expert sinds 1993
Goldline - Afhalen & leveren Afhalen & leveren
Goldline - 10 Dollar Liberty - 1
Goldline - 10 Dollar Liberty - 2
10 Dollar Liberty
Voorraad : 0 stuks
Uw verkoop : 1.503875,11
1.572915,28
Brutogewicht : 33.43 gram
Origine : Verenigde Staten
Zuiverheid : 900/1000
Fijn gehalte : 21.6 karaat
Op de voorzijde wordt Liberty afgebeeld, omringd door 13 sterren met op haar haarband "Liberty".

Op de achterzijde wordt een heraldische arend met een schild op zijn borst afgebeeld. Rond dit embleem vinden we de woorden "UNITED STATES OF AMERICA" en de denominatie van de munt.

De Liberty Head dubbele adelaar of Coronet dubbele adelaar is een Amerikaans goudstuk van twintig dollar dat in 1849 als patroonmunt werd geslagen, en voor de handel van 1850 tot 1907. Het werd ontworpen door Mint van de Amerikaanse hoofdgraveur James B. Longacre.

De grootste denominatie van een Amerikaanse munt die door de Mint Act van 1792 was goedgekeurd, was de adelaar, of een stuk van tien dollar. De grote hoeveelheid edelmetaal die naar het oosten werd gebracht na de ontdekking van goud in Californië in de jaren 1840, zorgde ervoor dat het Congres nieuwe denominaties van gouden munten overwoog. De gouden dollar en de dubbele adelaar waren het resultaat. Na een aanzienlijke onderlinge strijd in de Philadelphia Mint ontwierp Chief Engraver James B. Longacre de dubbele adelaar en deze werd in 1850 voor de handel uitgegeven. Van slechts één dubbele adelaar uit 1849 is bekend dat hij overleeft en hij rust in de National Numismatic Collection in het Smithsonian .

De munt was meteen succesvol; kooplieden en banken gebruikten het in de handel. Het werd geslagen totdat het in 1907 werd vervangen door de dubbele adelaar van Saint-Gaudens, en velen werden gesmolten toen president Franklin D. Roosevelt in 1933 gouden munten van het publiek opriep. Miljoenen dubbele adelaars werden tijdens hun vlucht overzee gestuurd bij internationale transacties om te worden gesmolten of geplaatst in bankkluizen. Veel van deze laatste zijn nu gerepatrieerd om te voldoen aan de vraag van verzamelaars en degenen die goud willen vasthouden.
Goldline - pinterest Goldline - whatsapp